McLaren заявив, що знайшов альтернативу електромобілям

Британська компанія розглядає альтернативний варіант електрифікації.

У той час як більша частина автомобільної промисловості активно займається розробкою електромобілів, їм ще далеко до того, щоб стати мейнстрімом. Однак електрифікація йде повільними темпами, і низькі ціни на паливо, безумовно, не спонукають покупців нових автомобілів розглядати гібриди, не кажучи вже про повністю електричні транспортні засоби. Однак між повністю бензиновими і повністю електричними автомобілями, на думку McLaren є синтетичне паливо.

В інтерв’ю з Autocar, McLaren COO Дженс Людманн сказав, що автовиробник знаходиться на ранній стадії планування розробки автомобіля, що працює на синтетичному паливі. Тоні Людман вважає, що це може бути життєздатною альтернативою електрики, особливо якщо враховувати виробництво батарей в якості впливу на навколишнє середовище, а також використовувати сонячну енергію для виробництва палива. Однак він не хоче «стримувати технологію батарей».

Замість цього він хоче виділити і розглянути можливі альтернативи. Але є і перешкоди. Акумуляторна технологія вже зарекомендувала себе як життєздатна альтернатива бензиновим автомобілям, хоча ціна все ще залишається високою. Тоні Людман також сказав, що поки не ясно, коли синтетичне паливо може досягти виробництва. Двигунам будуть потрібні «невеликі модифікації» для роботи на синтетичному паливі.

Ідея синтетичного палива приваблива, хоча навіть Тоні Людман не вірить, що він замінить акумуляторні електромобілі. Замість цього, це може бути альтернативна форма використання енергії автовиробниками для підвищення ефективності використання палива при одночасному зниженні викидів вуглецю. Акумуляторні електромобілі мають сенс в цьому прагненні прямо зараз, але це може бути один з декількох різних типів джерел палива, які ми будемо використовувати в майбутньому. Є автовиробники, все ще використовують технологію водневих паливних елементів, яка також може знайти своє застосування. Один, або інший, або всі ці джерела палива могли б привести в рух автомобілі майбутнього.


Не пропустіть