У BMW зробили важливу заяву про сегмент седанів

Незважаючи на зростаючу популярність кросоверів, BMW продовжить випускати седани, так як на них є стійкий попит, заявив головний дизайнер марки Домагой Дукеч, 7 квітня повідомляє портал Autoblog.

За його заявами, баварський виробник не має наміру залишати сегмент седанів. У своїх міркуваннях дизайнер привів аналогію з сучасною архітектурою. За його словами, кросовери нагадують повсякденні будинки, а седани вишукане житло.

Якщо в перших кухня і вітальня об’єднані в єдину обідню зону, то у других для них існують окремі кімнати. Цією аналогією дизайнер підкреслив різницю між двохоб’ємними кузовами кросоверів і трьохоб’єними кузовами седанів.

«Залишиться поділ на 40/60 або 50/50 (седан/позашляховик), отже так, седани залишаться актуальними, – зазначив Дукеч. – Також повинна бути певна модернізація або еволюція стилю кузова. Це не можуть бути просто класичні трехоб’емники. Ми бачимо, що в Китаї просять більше елегантності, тому буде щось на зразок двох з половиною. Це те, на що ми зараз дивимося».


Не пропустіть