У США знайшли колекцію з 300 рідкісних машин всіх часів (Відео)

Колекції ретро-автомобілів бувають різними. Хтось хоче показати зібрані машини всьому світу, інші власники ховають свої знахідки від сторонніх очей. І чим більше така секретна колекція, тим більше здивування вона викликає, коли нарешті виходить з тіні.

Однак команді AMMO з Нью-Йорка вдалося знайти особливо вражаючу колекцію. По-перше, в ній знайшлося місце трьом сотням рідкісних і часом унікальних автомобілів. De Tomaso Pantera, Lotus Esprit, Chevrolet Camaro, Dodge Charger Daytona, Plymouth Barracuda, Lamborghini Diablo, Acura NSX, позашляховий Lambo LM002 або Acura Noble. Тільки перерахування деяких моделей з цієї колекції викликає захват.

І більшість з таких моделей на аукціоні легко проб’є цінник в мільйон доларів. Чого вартий один лише Bizzarrini P538. Цей гоночний автомобіль побудували в середині 1960-х років для участь в Ле-Мані. Творцем цієї машини був Джотто Бідзаріні, який відомий по співпраці з компаніями Alfa Romeo і Ferrari. Зокрема, саме він відповідав за створення Ferrari 250GTO. Мало того, все було побудовано два Bizzarrini P538, що робить цінність цього автомобіля винятковим.

Повний список експонатів все ще невідомий, але і наявної інформації достатньо, щоб захопитися. Також вже зараз ясно, що колекція може піти за десятки мільйонів доларів незалежно від стану автомобілів. Оцінити цей стан, до слова, поки важко. Всі машини ще потрібно відмити від пилу, який зібрався за 32 роки збирання цієї колекції.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть