Проти Volkswagen подали позов 250 тисяч чоловік

У Німеччині майже 250 тисяч клієнтів компанії Volkswagen вважають себе постраждалими через скандал «Дизельгейт». Нещодавно представники федерального об’єднання споживачів подали колективний позов проти бренду, а підписатися під ним можуть всі бажаючі.

Згідно з документом, німецький бренд Volkswagen проводив махінації з дизельними агрегатами в своїх моделях, і вводили в оману споживачів. Щоб отримати компенсацію, організація подала позов на автогіган. При цьому він опублікований в загальному доступі і всі бажаючі можуть поставити підпис під документом до 20 квітня поточного року.

На даний момент петицію вже підписали 250 тисяч автомобілістів, всі вони відзначили, що через скандал не змогли продати придбані автомобілі за ту суму, яку могли б отримати.

Досвідчені юристи зазначили, у позивачів дійсно є шанс отримати компенсацію в розмірі 15% від вартості куплених ними транспортних засобів. Концерн вже пообіцяв виплачувати постраждалим від 1350 до 6257 євро, в залежності від моделі та її року випуску. В цілому виплатити тепер компанії доведеться трохи більше 800 мільйонів євро.


Не пропустіть