Знаменитий автовиробник залишає китайський авторинок

На території Китаю французька марка мала спільне підприємство з місцевим концерном Dongfeng.

У середу, 15 квітня, стало відомо, що французька марка Renault почала процес по виходу з китайського авторинку. Після складної економічної ситуації, що склалася через поширення епідемії коронавірусу, багато хто очікував, що у автовиробників почнуться проблеми. Нагадаємо, що за підсумками 2019 року дилери Renault змогли продати у Франції 179 600 нових машин.

В абсолютному значенні це дуже непогані цифри, проте в 2018 році результат був набагато краще. Ці дані відносяться до продажів машин, випуск яких налагоджено спільно з корпорацією Dongfeng. При цьому якщо говорити про всю продукцію Dongfeng Renault Automotive Company, то результати тут ще більш плачевні – «мінус» 69%.

На тлі кризи в Renault вирішили позбавлятися від активів, які зовсім не приносять прибутку, тому вже в найближчий час 50% акцій будуть передані Dongfeng, який і стане єдиним власником підприємства.

Відзначимо, що після закриття спільного проекту з Dongfeng, у Renault на території Китаю залишиться ще три спільних підприємства. Першим є Renault Brilliance Jinbei Automotive, справи у якого йдуть трохи краще, а два інших – eGT New Energy Automotive і Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle – займаються розробкою електричних машин, що є досить перспективним напрямком, особливо в Китаї.


Не пропустіть