Юрист розповів, скільки людей може перебувати в салоні авто під час карантину

Уряд не заборонив переміщення українців автомобілем під час карантину, але обмежив кількість людей, які можуть у ньому знаходитися одночасно.

Українці можуть вільно користуватися особистим транспортом, передають Факти.

– Використання як особистого, так і орендованого транспортного засобу під обмеження або заборону постанови Кабінету міністрів не потрапляють, – говорить член Асоціації правників України Микита Жуков.

Однак, уряд не розмежовує пересування пішки або ж автомобілем. Тож можуть виникати різночитання постанови щодо того, чи поширюється вона на пересування особистим транспортним засобом, вважає юрист.

– Згідно з тією ж постановою Кабінету міністрів, з 6 квітня 2020 року пересування групою осіб у кількості більш ніж дві особи заборонено. Це обмеження поширюється на будь-яке пересування, – доповнює експерт.

Винятком є ​​лише пересування з метою службової необхідності або у разі супроводу дорослим дитини до 14 років.

Є у постанові уточнення про те, що у авто може одночасно перебувати та кількість людей, яку дозволяють його технічні характеристики. Але це більше стосується службової необхідності.

– Через це можуть виникати різночитання, але я вважаю, що це стосується пересування у разі службової необхідності, – каже спеціаліст.


Не пропустіть