На продаж було виставлено унікальний Aston Martin V12 Zagato (Фото)

Компанія Nicholas Mee & Company представила унікальний спорткар Aston Martin V12 Zagato. Болід випустили тиражем в 61 екземпляр, а вартість лота можна дізнатися тільки за запитом. Відомо, що в минулому році Sotheby’s оцінив його в 700 тисяч євро.

Спорткар вперше представили на конкурсі Villa d’Este в 2011 році на озері Комо. Дизайн автомобіля визнали одним з кращих, створених компанією Aston Martin за участю інженерів з Zagato. Тоді натиск прихильників унікального концепту змусив виробника модернізувати його для загальних доріг, а також випустити 150 екземплярів новинки. За підсумком зібрали тільки 61 болід.

Побудували новинку на базі V12 Vantage, а інженери One-77 створили для неї підвіску і шасі. В результаті транспортний засіб отримав решітку з візерунком з літер Z, оригінальним дахом double-bubble і збільшеним простором в задній частині салону.

Кузов і панелі виготовили з композитних матеріалів і алюмінію, щоб полегшити прототип. 5,9-літровий V12 під капотом видавав 517 кінських сил, в парі працювала механічна трансмісія на 6 швидкостей. Максимальна швидкість – 310 км/год, а на розгін до першої “сотні” авто буде потрібно 4,3 секунди.


Не пропустіть