В Україні помітили автомобіль з деталей Запорожця і мотоциклетної коляски (Фото)

Незвичайне авто схоже на рідкісний гоночний болід з Англії 30-х років
З чого тільки не роблять автомобілі гаражні умільці.

Так, винятком не стала, і звичайна автомобільна коляска, з якої майстри, змогли створити майже повноцінний автомобіль.

Виявляється, що коли у людини є велика кількість вільного часу і досить розвинена уява, то із звичайних агрегатів можна створювати дійсно унікальні речі.

За основу даного автомобіля, була взята мотоциклетна коляска, від старого мотоцикла «Дніпро». При цьому якщо подивитися на це з інженерної точки зору, то вийшло досить непогано.

Насправді ж основа даного авто не сама коляска, а зварена під неї рама, адже сама по собі коляска була досить крихкою конструкцією. У передній частині можна побачити підвіску від ЗАЗЗАЗ-966/968, а привідну вісь майстер вирішив розмістити позаду автомобіля. Бак розміщений зліва, а двигун від Kawasaki Vulcan об’ємом 800 куб.см. і потужністю 43 к.с. праворуч, для того щоб створити якщо не ідеальне, то досить непогане розприділення маси. Місце для водія всього одне.

При цьому, найцікавіше, що дане авто не є повністю унікальною розробкою українського Кулібіна, адже у нього є прототип з початку 20 століття – трицикли Morgan.

Незважаючи на те, що з коляски вийшов би чудовий трицикл, автор явно хотів щось чотириколісне. При цьому, це додало унікальності машині, так як більшість подібних екземплярів, як правило були триколісними.

Для того, щоб підвіска не була занадто жорсткою, у автомобіля видалили верхню частину підвіски від ЗАЗ. Крім цього, автору довелося звузити колію, адже підвіска від ЗАЗ була просто занадто великою для даного авто. З самими ж колесами автор мудрувати не став і просто поставив колісну базу від автомобіля ЗАЗ.

За підсумком автомобіль виявився дійсно унікальним і єдиним у своєму роді, тому що він одночасно схожий і на гоночний болід середини ХХ століття і на хот-род на базі класики 1930-х. Страшно навіть уявити, наскільки у неї хороші показники розгону і максималка, адже при її вазі, двигун на 43 конячки буде більш, ніж тяговим.


Не пропустіть