В Україні знайшли спосіб здешевити розмитнення євроблях

итання про доступне розмитнення “євроблях” хвилює всіх власників автомобілів на іноземній реєстрації, які вже не один рік намагаються домогтися доступного розмитнення. І ось настав той час, коли нардепи пообіцяли затвердити законопроект, який допоможе всім “євробляхерам”.

Що стосується точної дати затвердження даного законопроекту – то її поки немає. Хотілося б відзначити те, що даний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді ще восени 2019 року, але до його розгляду чомусь справа так і не дійшла.

Експерти говорять про те, що народні депутати абсолютно не проти прийняти даний законопроект, оскільки після закінчення карантину державний бюджет буде практично на нулі, а наповнювати його чимось потрібно.

В умовах жорсткого карантину автомобіль це не розкіш, а засіб пересування і заробітку, тому досить багато українців, щоб звести кінці з кінцями використовую “євробляхи” для того, щоб прогодувати себе і свою сім’ю, тому прийняття цього законопроекту просто життєво необхідне.

До того, як в країні був введений тотальний карантин, “євробляхери” були дуже незадоволені тим, які правила розмитнення пропонує їм держава. Особливо вони були обурені так званим коефіцієнтом віку. Оскільки основний вік ввезених транспортних засобів дорівнює від 15 років до 20 років, а також є такі автомобілі, які старше 20 років.

Коли була знижка на розмитнення авто 50%, то “євробляхери” досить непогано користувалися такою знижкою. Можливо парламентаріям варто подумати і прийняти відповідні поправки до законодавства.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть