Стало відомо ім’я нового бюджетного кросовера Skoda

У базі Міністерства промисловості і торгівлі Індії опублікували патент на торговельне найменування Kliq. За припущеннями цю назву зберегли для нового “паркетника” бренду, який дебютував у вигляді концепту на початку поточного року.

Припущення має під собою потужну підставу. Наприклад, назви майже всіх кросоверів Volkswagen на початку має букву T, Skoda має ще більш складний підхід: імена починаються з літери K, а закінчуються на Q: Kodiaq, Karoq, Kamiq. Так що Kliq вписується в існуючу модель ідеально. Також таке ім’я може відображати філософію “паркетника” – максимальна діджиталізація.

Skoda Kliq ґрунтується на модульній архітектурі MQB, точніше, на її бюджетному різновиді A0. Варто нагадати, що вона також стала базою для Volkswagen Nivus, який, до слова, порушив струнку логіку неймингу кросоверів німецької марки.

Збірка Kliq реалізується в Індії, виробництво, як очікується, буде налагоджено в цьому місці. З Індії авто відправляться на експорт, проте географія поставок поки не ясна.

У моторну гамму включать бензинові TSI об’ємом 1.0 і 1.5 літра з віддачею 110 і 150 к.с. Перший буде працювати в парі з 6-ступінчастою МКП або 6-діапазонним “автоматом”, для другого буде доступний 7-швидкісною “робот”. Установки системи повного приводу MQB A0 не передбачається.


Не пропустіть