Ford розробляє кросовер на основі Mondeo

Північноамериканський седан Fusion і його європейський «клон» Mondeo, можуть незабаром покинути модельні ряди бренду Ford – за попередньою інформацією, з американським «побратимом» це станеться на початку 2021 року.

В якомусь сенсі єдиним спадкоємцем даного сімейства може залишитися Fusion Active – кросовер, заснований на тій же платформі, повідомляє Car and Driver з посиланням на власні джерела. Зовсім новою розробка не стане, принаймні через кузов, адже у моделі вже є базис у вигляді європейського універсала Mondeo SW.

За наявною інформацією, разом з пластиковим обвісом кузова і збільшеним кліренсом новинка обзаведеться 2-літровою «турбочетвіркою», яка буде працювати в дуеті з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією. Однак, щоб успішно конкурувати з Subaru Outback, яка повинна стати основним суперником Fusion Active на північноамериканському авторинку, у нього повинен бути повний привід, та й в цілому авто повинно бути побудовано і позиційований не як піднятий універсал, а саме в якості кросовера.

Якщо це завдання вийде вирішити, то модель може стати затребуваною не тільки в США, але і в Європі. Це буде означати повне перезавантаження моделі Mondeo. Природно, багато чого буде залежати від цінника, і поки є тільки закордонний прогноз: від 30 000 до 40 000 доларів.


Не пропустіть