В Україні продовжує дешевшати пальне, але це ненадовго

Ціни на автомобільне паливо в Україні продовжують знижуватися. Під час карантину це вигідно всім. І навіть сам паливний бізнес попри, здавалося б, несприятливі фактори переживає нині не найгірші часи. Сприятлива ситуація буде зберігатися недовго. Як тільки фактори зі знаком плюс зміняться несприятливими, низькі ціни на бензин і дизпаливо знову підуть у минуле, пише 112.ua.

На АЗС в Україні продовжується падіння цін на всі види автомобільного палива. До кінця минулого тижня слідом за великими мережами АЗС “ОККО”, WOG і Glusco знизила ціни на автопаливо і найбільша консолідована мережа АЗС групи “Приват”, на частку якої в залежності від регіону припадає від 20-40%.

Середня ціна бензину А-92 в Україні становить 22,53 грн/л, А-95 – 23,54 грн, А-95+ – 24,88 грн/л. Дизельне паливо за тиждень 17-24 квітня провалилося в ціні до рекордно мінімальних значень – нижче 12,5 грн/л у дрібному гурті. Як повідомляв 112.ua, ціни на автопаливо в Україні знижуються з 5 грудня: різке падіння нафтових котирувань і зниження попиту в світі через Covid-19 прискорили цей процес.

“Падіння цін на нафтопродукти на українських АЗС у валютному еквіваленті з початку року становило понад 25%. За останній місяць роздрібні ціни на бензин, дизпаливо і автогаз знизилися на 10%, або 2,50 грн/л. На сьогодні створено передумови для подальшого зниження ще на 10% до кінця квітня”, – сказав 112.ua директор “А-95” Сергій Куюн.

Від початку року ціни знизилися на всі види нафтопродуктів, зазначив директор департаменту стратегічного маркетингу “БРСМ-Нафта” Олександр Мельничук: “Бензин марки А92 – зниження ціни з початку року склало 5 грн 02 коп., А95 – 5 грн 27 коп., дизельне паливо подешевшало на 4 грн 49 коп., автогаз – на 4 грн. І ще необхідно врахувати, що клієнти отримують знижки за програмою лояльності, які варіюються від 90 коп. до 2 грн.

Ціни на автопаливо знижуються внаслідок обвалу цін на нафту. Сприяє ситуації і стабільність валютного курсу. “На пониження вартості на стелах насамперед вплинуло зниження закупівельної ціни нафтопродуктів, що своєю чергою стало можливим завдяки зниженню нафтових котирувань. Так само важливим фактором залишається стабільність курсу гривні”, – пояснив Мельничук.


Не пропустіть