Сотні камер на дорозі: українських автомобілістів чекає тотальний контроль

В Україні переноситься запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантинні обмеження, викликані пандемією COVID-19. Раніше він був запланований на початок травня.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

«Міністерство інфраструктури, Укрінфрапроект та Укравтодор виконали завдання, необхідні для запуску фотовідеофіксації дорожнього руху. Проте з незалежних від нас обставин, викликаних пандемією COVID-19, запуск проєкту, на жаль, переноситься. Очікуємо завершення карантину, щоб система запрацювала», – прокоментував ситуацію Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відтак, для першого етапу запуску проєкту з метою оперативного виявлення адміністративних правопорушень на дорогах у Київській області вже встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації (КАФ). Ще 20 камер працюють у столиці.

Ці комплекси були розміщені у місцях концентрації ДТП. За пропозицією Укравтодору, 5 КАФів будуть встановлені у Львівській області до 1 червня. Всього у планах до кінця року придбати ще 220 таких комплексів, отже, загалом кількість комплексів становитиме 270.

Також для запуску проєкту було доопрацьовано програмне забезпечення для проведення обстежень щодо комплексної системи захисту інформації та закуплено все необхідне для центру обробки даних і облаштування робочих місць.


Не пропустіть