Розмитнення “єврономерів” може подешевшати (Інфографіка)

У Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт про зниження вартості розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це йдеться в законопроєкті №3389

Громадська організацієя “АвтоЄвроСила” і група депутатів підготовила ще законопроєкт, яким вже передбачається перегляд ставок акцизного податку на автомобілі, а саме – з формули виключається коефіцієнт віку.

Як зараз. За чинним законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років обсягом 1,6 л становить 1200 євро.

Що пропонують. Розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років обсягом 1,6 л становить лише 120 євро, тобто в 10 разів менше.

Народний депутат Євген Брагар упевнений, що такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли, купуючи автомобіль 2010 року випуску, майбутній автовласник не платитиме акциз вдесятеро більше, ніж власник авто 2019 року.

Мета законопроекту. Зі слів депутата, він буде захищати і майбутніх власників вантажного транспорту, ставки акцизного податку на який досить прийнятні, але виключно, якщо автомобіль не старше п’яти років. У разі ввезення автомобіля старше п’яти років застосовується коефіцієнт 40, а якщо автомобіль старше 8 років – коефіцієнт 50.

Джерело news.finance.ua

Не пропустіть