В Україну прибуло два судна з рекордною кількістю автомобілів (фото)

У порт «Чорноморськ» зайшли два судна, які доставили велику кількість автомобілів і великовантажної колісної техніки. Як повідомляють в Чорноморській філії АМПУ, спочатку «Neptun Hellas» (довжина 170 м, дедвейт понад 11 тисяч тонн) розвантажився на мультимодальному терміналі, доставивши в порт 865 одиниць колісної техніки.

Наступним зайшов також «ролкер» «Iris Ace» (довжина 188 м, дедвейт 14 тисяч тонн). З нього зійшли на берег 1845 автомобілів, передає autoconsulting.

«Судна такого класу заходять в Чорноморський порт нерегулярно, залежно від накопиченої партії вантажів. Для порівняння: якщо в середньому порт обробляє в місяць близько 2 тисяч одиниць автотехніки, то один захід судна такого класу уможливив виконання майже місячного плану по цьому виду вантажу », – відзначають в АМПУ.

Відзначимо, що в квітні по всій Україні було продано 3,6 тис. Нових легкових автомобілів. Це на 42% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Судячи з надходження нових партій авто, дефіциту автомобілів в Україні точно не очікується.


Не пропустіть