Відтепер отримати водійські посвідчення можна без іспиту

Губернатор американського штату Джорджія підписав указ, згідно з яким найближчі кілька тижнів водії зможуть отримати права, не здаючи дорожній іспит. Для отримання ліцензії достатньо буде пройти онлайн-тестування, передає Motor.

Згідно з правилами, отримати права раніше можна було тільки після успішного проходження всебічного дорожнього тесту. Але тепер, як повідомляє Fox News, губернатор Джорджії Брайан Кемп прийняв рішення спростити цю процедуру через пандемію коронавірусу.

Для отримання водійського посвідчення потрібно пройти онлайн-тестування на знання правил дорожнього руху. При цьому таке послаблення не поширюється на майбутніх водіїв мотоциклів та вантажівок – їм доведеться дочекатися закінчення карантину і здати звичайний дорожній тест.

Після проходження тесту майбутньому водієві-підлітку потрібно ще надати письмове підтвердження від батьків, опікунів або інструктора з водіння про те, що він пройшов обов’язкову 40-годинну практику під наглядом досвідченого водія. Також потрібна наявність водійського стажу не менше року і одного дня.

В результаті людина зможе отримати замість учнівських прав тимчасові, для власника буде діяти ряд обмежень. Наприклад, йому не можна буде виїжджати на дороги з півночі і до 6 ранку, а в салоні автомобіля повинен знаходитися повнолітній водій з повноцінними правами.

Через пандемії коронавірусу в Америці оголошено надзвичайний стан, в Джорджії він триватиме мінімум до 13 травня, однак губернатор, найімовірніше, збільшить термін. Через це в штаті було неможливо проводити іспити, хоча в списках на здачу числиться 30 тисяч кандидатів.

Джерело aspekty.net

Не пропустіть