В одну із найгірших магістралей країни вкладуть шалену суму грошей

Незважаючи на карантин в Україні триває ремонт і будівництво автодоріг. Сезон ремонтних робіт в цьому році відкрили ще в кінці лютого місяця і не припиняли їх ні на один день. Адже інфраструктурний проект “Велике будівництво 2020” передбачає відновлення понад 4000 кілометрів доріг по всій території країни.

У числі доріг, які будуть відремонтовані до кінця цього року, знаходиться і траса Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв. Роботи на цій автодорозі ведуться на 6 ділянках і на їх проведення з дорожнього фонду виділено 1,2 мільярда гривень.

“Дорога Н-14 – не найгірша в Україні, навіть незважаючи на те, що роботи на ній не велися кілька десятиліть. Її реконструкцію плануємо завершити до кінця літа і ввести об’єкт в експлуатацію вже цієї осені. Крім нового дорожнього покриття її оснастять сучасними комплексами автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion”, – заявив глава Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій.

За словами Криклій, всього в Миколаївській області буде відремонтовано в поточному році 200 кілометрів автодоріг. На це з бюджету країни виділено 4,2 мільярда гривень. У число доріг, які планують завершити в цьому році, увійшли:

Н-11 Дніпро-Миколаїв (через місто Кривий Ріг) – 72 кілометри;
Т-15-13 Нечаяне-Очаків (з’єднує Миколаїв і Одесу з морським портом «Очаків») – 36,9 кілометра;
Т-15-07 Миколаїв-Парутине-Очаків-база відпочинку “Чорноморка” – 4,7 кілометра.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть