Найдивніший тюнінгований Mercedes S-Class 80-х проданий за ціною нового S-Class (Фото)

Один з 14 екземплярів тюнінгованих купе S-Class від швейцарського ательє Sbarro відправилося до нового власника в Саудівську Аравію, який виклав за нього 90 тисяч доларів.

Купе Mercedes-Benz S-Class C126 – визнаний зразок стилю, який слід доопрацьовувати з найбільшим трепетом і акуратністю, щоб величне купе не перетворилося в спорткар з гіпертрофованими непропорційними формами. Але цього негласного правила слідували не всі. У вісімдесяті роки компанія Франко Сбарро модифікувала 14 примірників гран-турера, та так, що результат швейцарського божевілля викликає острах донині.

Автомобілі були повністю розібрані і перероблені в жорсткому стилі вісімдесятих. Підйомні двері типу “крило чайки” в стилі Mercedes-Benz 300 SL Gullwing – це ще дрібниці. Передню частину прикрашає або лякає – кому як більше подобається – отаке “забрало” з горизонтальними прорізами. Задні розширені арки здатні вмістити широченні колеса дуже своєрідного дизайну, а передня панель в салоні здатна захопити уяву водія і змусити його відчути себе мандрівником у часі.

Більшість тюнінг-карів Sbarro, як нескладно здогадатися, вирушили на Близький Схід, але одна з машин виявилася в Колумбії, а потім приїхала в американський штат Флориду, в компанію The Barn Miami, що займається продажем різної екзотики.

Власник компанії Гастон Росатом розповідає, що перед ними постало купе в ідеальному стані і навіть на оригінальних шинах. Міняти їх не стали, щоб підкреслити добре збереження. Автомобіль дуже зацікавив якогось пана з Саудівської Аравії, який виклав за химерний швейцарський Mercedes-Benz 90 тисяч доларів, що приблизно відповідає початковій вартості нового S-Class в Штатах.


Не пропустіть