Запровадять серйозні заходи: які законопроекти про ПДР готуються ухвалити в Раді

У Верховній Раді лежать кілька законопроектів, що вносять зміни до Правил дорожнього руху, один з яких зобов’язує пішоходів мати на своєму одязі світловідбиваючі елементи в темний час доби, щоб позначити себе на дорозі.

Про це заступник голови МВС Антон Геращенко розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні” для проекту SmartTalk.

Він навів приклад Польщі, де світловідбиваючі стрічки роздають безкоштовно, щоб люди носили їх в нічний час доби.

“Цей законопроект я розробляв, будучи депутатом, коли побачив жахливу новину. 2017 року жінка переходила трасу Київ – Чернігів , вела за руку шестирічну дитину і в колясці везла однорічну дочку. Водій просто не помітив її, тому що вона переходила в недозволеному місці. Загинули всі троє, а батько чекав на протилежному боці. Жінка могла перейти за сто метрів, де був освітлений пішохідний перехід, але вирішила скоротити шлях і загинула зі своїми дітьми. А водія судять за те, що його дії призвели до загибелі трьох осіб”, – каже заступник міністра.

На його думку, якби на цій жінці і дітях були світловідбиваючі стрічки, вони б всі залишилися живі.

“Тому один із законопроектів запроваджує відповідальність за перебування без світловідбивних стрічок за межами населених пунктів в нічний час доби. Ще один законопроект стосується введення відповідальності за те, що водій, зупинивши свою машину для якихось технічних моментів, не надягає світловідбиваючий жилет. Також є дуже великий закон, яким запроваджують серйозні заходи відповідальності і уточнюють чимало нюансів. Сподіваємося, цей комплект законів цього року буде ухвалений ВР”, – додав чиновник.

Джерело segodnya.ua

Не пропустіть