Renault відмовиться від трьох знаменитих моделей

У минулому році Група Renault вперше за десять років показала збитки. Якщо в 2018-му вдалося заробити 3,3 млрд євро, то результат 2019 року – втрата 141 млн євро. Зараз ця непроста фінансова ситуація погіршилася пандемією, зупинкою виробництва і різким падінням попиту. І тепер в компанії розробляють термінові антикризові заходи. Як вдалося з’ясувати європейському виданню Automotive News, одна з них – скорочення модельного ряду.

Претендентів на відставку відразу троє – це мінівен Renault Espace, компактвен Renault Scenic, а також флагман легкового модельного ряду Renault Talisman (седан і універсал). Продажі всієї трійці в минулому році впали на 16-20%. Espace був піонером в європейському сегменті мінівенів і з 1984 року знайшов більше 1,3 млн покупців. Але в минулому році на ринку Євросоюзу продано тільки 9744 примірника. Talisman в 2019-му був популярнішим (16405 штук), але до результатів Пасату або Інсигнії за весь час навіть не наблизився. А ось Renault Scenic поки що розходиться непогано (76 тисяч в минулому році), тому відмова від цієї моделі виглядає дивною.

Однак рішення про швидке припинення виробництва цієї трійці вже практично прийнято – навіть незважаючи на те, що Espace і Talisman зовсім недавно були модернізовані. Натомість Renault планує розширити гаму кросоверів і електромобілів. Наприклад, вже майже завершена розробка паркетника Renault Kadjar другого покоління, який запропонують як в п’ятимісній, так і в подовженій семиместній версії. Крім того, буде розширено співпрацю і уніфікація вузлів і агрегатів в рамках альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi.


Не пропустіть