Компанія Nissan показала електричну швидку допомогу (Фото)

Автомобіль з нульовим рівнем викидом буде служити в пожежній частині Ікебукуро в Токіо. Новинка отримала назву Nissan EV Ambulance.

Компанія Nissan поставила клієнту на домашньому ринку першу в Японії батарейну «швидку допомогу». Новинка, яка створювалася в рамках програми «Токіо з нульовим викидом», отримала лаконічну назву Nissan EV. Така електрична «швидка» розроблялася на базі вена NV400. Цю модель називають перелицьованим Renault Master. Над новинкою працювали фахівці з японської компанії Autoworks Kyoto і європейської фірми Gruau. Фахівці останньої відповідали за внутрішню і зовнішню обробку автомобіля. Нагадаємо, ця компанія спеціалізується на кузовних роботах для машин аварійних служб.

У довжину новий електромобіль досягає 5 548 мм, а його ширина і висота становлять 2 070 і 2 499 мм відповідно. За працездатність автомобіля «швидкої допомоги» відповідає електромотор, що видає 74,8 к.с. і 220 Н•м, а також літієво-іонна батарея ємністю 33 кВт•год. Її можна зарядити від звичайної мережі на 220 В.

Також передньопривідний електрокар отримує додаткову батарею на 8 кВт•год. З її допомогою можна «підживлювати» кондиціонер і необхідне медобладнання. При цьому енергія, необхідна для руху електрокара, не витрачається.

При необхідності, якщо відбудеться відключення електроенергії, таку екологічно чисту «швидку» можна використовувати як мобільне джерело живлення. Також нова «швидка» обладнана носилками з електроприводом.


Не пропустіть