Стартувало виробництво першого електромобілля Xiaomi (Фото)

19 травня стартувала серійна збірка нового електромобіля Xpeng P7, який проінвестували китайські гіганти Alibaba Group і Xiaomi Corp.

Для виробництва електрокара був спеціально побудований завод в місті Чжаоцин. Сумарні інвестиції в розробку Xpeng P7 склали близько 422 млн доларів США. Першою моделлю компанії став кросовер G3, поставки якого почалися в березні минулого року. Однак модель не користується великим попитом – всього за 4 місяці було реалізовано тільки 3 564 машини.

Але Xpeng розраховує, що седан P7 буде куди більш успішним. Довжина новинки становить 4 900 мм, а колісна база – 3 000 мм. Це робить китайську модель значно більшою за Tesla Model 3, а по відстані між осями вона випередила і старшу Tesla Model S.

Запас ходу електрокара варіюється від 568 до 706 км. Електричний седан буде пропонуватися з одним електромотором або з двома. В останньому випадку буде реалізована система повного приводу. Час розгону до 100 км/год складає 6,7 секунди для базової одномоторний версії і 4,3 секунди – для старшої.


Не пропустіть