Ремонт доріг без зайвих дозволів: Рада прийняла важливе рішення

В Україні, де в цьому році планується активне будівництво магістралей, парламент проголосував за скасування необхідності отримання дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг.

За прийняття законопроекту №2680 в першому читанні проголосували 227 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

За словами народного депутата Олени Шуляк, проект закону розроблено з метою спрощення дозвільних процедур при реконструкції та капітальному ремонті.

“Пропонується спростити отримання дозволів. Для цього замовник або генпідрядник буде надавати в органи Держархбудконтролю всю проектну документацію, експертизи, але не чекатиме отримання дозволу. Буде достатньо лише повідомлення”, – пояснила Шуляк.

У законопроекті пропонуються такі новації:

-скасувати необхідність отримання дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції та капремонту автомобільних доріг, які за класом наслідків (відповідальності) відносяться до об’єктів з середніми (СС2) і значними (СС3) наслідками або підлягають оцінці впливу на навколишнє середовище;
-ввести отримання права на виконання зазначених будівельних робіт на таких спорудах на підставі повідомлення про початок виконання будівельних робіт;
-виключити суперечливі положення Закону України “Про архітектурну діяльність”, якими передбачено узгодження головним архітектором містобудівного та архітектурного проектного рішення об’єктів, розташованих в історичній частині міста, історичних ареалах, на магістралях та площах загальноміського значення.

У цьому році на будівництво доріг державного значення в Україні виділять 85 млрд грн, на дороги місцевого значення – 22 млрд грн.

Джерело segodnya.ua

Не пропустіть