Штраф для власників “євроблях” хочуть скасувати повністю

З’явилася інформація про пропозицію народного депутата України щодо скасування штрафів для водіїв автомобілів з європейськими номерами. Про це повідомляє «24 канал».

Євген Брагар, який є нардепом і відомий багатьом через свою курйозну пропозицію щодо оплати послуг за газ за допомогою продажу собаки, виступив з пропозицією щодо того, щоб власників автомобілів з іноземною реєстрацією не штрафувати, а замість цього вони мали можливість для розмитнення транспортного засобу.

Відзначимо, що мова щодо зменшення ставок розмитнення до рівня Європи не йшла.

Брагар стверджує, що в даний момент на території України у великій кількості знаходяться транспортні засоби, які не пройшли розмитнення в силу того, що в законодавстві країни знаходяться для цього перешкоди.

Нардеп повідомив, що у власників нерозмитнених автомобілів відсутня законна можливість використовувати свій транспортний засіб, тобто мати в розпорядженні свою власність. Проте, для автовласників існує значна фінансова відповідальність, якщо вони прострочили терміни ввезення транспортного засобу.

“Тому законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення терміну тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування” розроблений з метою надання можливості особам, які ввезли транспортні засоби на митну територію України, завершити митні формальності протягом 180 днів з моменту прийняття цього закону без застосування до них штрафних санкцій”, – розповів Євген Брагар.

Як вважає нардеп, завдяки прийняттю цього законопроекту створяться правові передумови для розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, які ввезли раніше на митну територію України;

Крім цього в Україні завдяки прийняттю законопроекту з’явиться комплексне врегулювання питання доступності для громадян як нових, так і недорогих, але якісних і старих автомобілів. Завдяки цьому нібито вийде враховувати інтереси всіх верств українського населення.


Не пропустіть