Український позашляховий автобус здобув престижну міжнародну премію (Фото)

Перший у світі позашляховий автобус важкого класу – Torsus Praetorian, біля витоків створення якого стояла українська компанія Pulsar Expo, удостоєний престижної премії Red Dot Award у категорії Product Design 2020 за видатну якість дизайну.

Про це пише АвтоЦентр.

Зазначається, що машина розроблена в партнерстві з незалежною преміальної студією транспортного і промислового дизайну – Werkemotion. Біля витоків же створення автобуса стояла українська компанія Pulsar Expo.

Конструкція автобуса унікальна: на повнопривідне і потужне шасі MAN TGS (4х4) встановлено кузов із композитних матеріалів, захищений поліуретановим покриттям Line-X. Є також і спеціальні позашляхові шини Michelin.

Вахтанг Дзхукашвілі, засновник і генеральний директор компанії, сказав: «Для нас велика честь бути відзначеними всесвітньо шанованої нагороди Red Dot, за видатний дизайн нашого знакового Torsus Praetorian. Ми дуже пишаємося тим, що отримали цю нагороду, і це свідчення вмілої роботи команди Torsus і наших партнерів із дизайну в Werkemotion, які разом допомогли побудувати найкрутіший у світі автобус для бездоріжжя».


Не пропустіть