Tesla міняє плани з будівництва заводу в Європі

Через критику з боку екологів американський автовиробник змушений скорегувати свої плани, щоб європейське підприємство Tesla змогло запрацювати вже в 2021 році.

Як раніше повідомлялося, Tesla зіткнулася з критикою з боку місцевих жителів, стурбованих вирубкою лісу і використанням води, пов’язаними з будівництвом заводу. Початкові зіткнення з екологами вилилися в тимчасову зупинку будівництва за наказом суду в лютому. Однак нові корективи, які будуть представлені на цьому або наступному тижні, дозволять вирішити деякі з цих проблем, скоротивши кількість необхідної прісної води і створюваних стічних вод. З такою заявою виступив Йорг Штайнбах, міністр економіки штату Бранденбург, де буде розташований завод. За його словами, після восьмитижневого процесу громадського розгляду до початку вересня відбудуться відкриті слухання.

«Ми очікуємо, що в підсумку пропозиція буде більш екологічно прийнятною і, отже, ще більш сприятливим для населення. Я припускаю, що в першій половині наступного року машини будуть випускатися з конвеєра», – заявив Штейнбах в інтерв’ю.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск прийняв рішення побудувати завод марки в центрі Німеччини, щоб кинути виклик Volkswagen, BMW і Mercedes-Benz Daimler, оскільки країна має намір значно збільшити продажі електромобілів. Це сміливий крок, враховуючи, що автомобілі на батарейках тільки починають розвиватися в найбільшій економіці Європи. І коли справа доходить до великих інфраструктурних проектів, країна сумно відома бюрократизмом, який може дратувати незалежного американського винахідника, який звик йти своїм шляхом.


Не пропустіть