Колишнім власникам проданих авто почали приходити штрафи

Штрафи з дорожніх камер автофіксації порушень правил дорожнього руху почали приходити колишнім власникам проданих автомобілів. Причому мова навіть не про продаж за дорученням, а про раніше проведену операцію купівлі-продажу, передає ubr.

«У 2018 року продали машину, оформлену на мене. Продали за договором купівлі-продажу. Покупець повинен був найближчим часом оформити машину на себе. Минуло 2 роки, і ось вчора мені приходить лист, автофіксації, що ця людина не переоформила, їздить і порушує. Штраф, ясна річ, на мені, і оплачувати його повинна я», – пише користувач в соціальних мережах.

Такі договори купівлі-продажу (без переоформлення на нового власника), як правило, оформляють через нотаріуса. Юристи радять звертатися в поліцію для вирішення проблеми. Для цього, як мінімум, варто зберігати документацію щодо угоди про купівлю-продаж автомобіля.

«З продажами за дорученням все зрозуміло. Але і «нормальний» продаж за договором не вирішує проблеми, як бачимо. Покупець може машину просто не переоформляти (зараз немає поняття «зняття з обліку»). Переоформлення робиться покупцем за укладеним договором купівлі-продажу. Перевірити це і примусити його для продавця важко. Вірніше, перевірити-то можна, а далі що? Механізму примусу – немає. Як мінімум, зберігайте договори купівлі-продажу», – зазначив адвокат Вадим Володарський.


Не пропустіть