В Україні може подешевшати розмитнення авто – законопроект вже у Раді

Народні депутати пропонують звільнити від ПДВ учасників антитерористичної операції на Донбасі та осіб з інвалідністю при імпорті автомобілів.

Як стало відомо MMR, кілька десятків народних обранців пропонують парламенту звільнити від ПДВ з 2021 року учасників бойових дій та осіб з інвалідністю при імпорті автомобілів. Така інформація міститься в пояснювальній записці до законопроекту № 3704.

Так, пропонується внести зміни до Податкового кодексу щодо звільнення з 1 січня 2021 роки від сплати ПДВ операцій із ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту транспортних засобів особистого користування (автобуси, легкові автомобілі, вантажні до 3,5 тонн і причепи до них ) в кількості не більше одного учасниками бойових дій, особами з інвалідністю.

При цьому наголошується, що ці податкові преференції не поширюються на транспортні засоби, якщо загальна сума належних до сплати митних платежів за одиницю становить понад 43 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на відповідний рік (тобто близько 200 тисяч гривень за станом на 2020 рік), а також ці транспортні засоби не ввозяться з території країни агресора.

Нагадаємо, український ринок нових легкових автомобілів у червні зріс на 12%.


Не пропустіть