Кросовери Hyundai обзаведуться «механікою» без педалі зчеплення

Корейський автовиробник розробив інноваційну механічну коробку передач iMT.

Стало відомо, що концерн Hyundai незабаром розширить гамму трансмісій на кросовері Venue. Автовиробник протягом місяця представить на індійському ринку нову механічну коробку iMT без звичної педалі зчеплення. Представники компанії повідомляють, що технологія iMT (Intelligent Manual Transmission) поєднує в собі переваги як механічних, так і автоматичних коробок передач.

Шестиступінчаста механічна трансмісія iMT є певним гібридом між МКПП і АКПП. Водій може самостійно вибирати момент перемикання передач за допомогою H-подібного важеля і для переходу на інший щабель навіть не обов’язково відпускати педаль акселератора.

Відмінною рисою коробки є те, що відсутня педаль зчеплення, адже трансмісія самостійно визначає момент для можливого перемикання передач. Блок управління КПП автоматично задіює зчеплення поки водій вибирає необхідну передачу.

Представники корейської компанії стверджують, що така коробка спростить пересування в пробках, але при цьому водій буде як і раніше залучений в процес управління і при необхідності може самостійно вибрати потрібну передачу для більш динамічного прискорення. Також розробники підкреслюють, що трансмісія iMT може стати такою ж економічною, як і класична МКПП.

Продажі кросоверів Hyundai Venue з новітньою трансмісією iMT почнуться в Індії в липні цього року. Дана коробка буде поєднуватися з 1,0-літровим турбомотором з віддачею 120 к.с. Трохи пізніше трансмісія iMT з’явиться на Kia Sonet для індійського ринку. Найімовірніше, з часом дана коробка передач з’явиться і на ринках інших країн.


Не пропустіть