Cupra показала свій перший серійний електрокар (Фото)

Новий іспанський бренд представив компактний електричний хетчбек el-Born з запасом ходу в 500 кілометрів

Іспанський бренд Cupra, організований компанією Seat, представив свій перший серійний електромобіль. Ним став хетчбек під назвою el-Born, однойменний прототип якого був показаний в березні минулого року на Женевському автосалоні.

Свою назву електрокар отримав на честь фешенебельного району в центрі Барселони. Автомобіль побудували на модульній архітектурі MEB концерну Volkswagen, яка була спеціально розроблена для майбутніх повністю електричних машин марок Audi, VW, Skoda і Seat.

Cupra поки не розкрила основних технічних характеристик новинки. На даний момент лише відомо, що до складу силової установки входить електромотор, що передає тягу на задню вісь, а також комплект батарей на 77 кіловат-годин.

Хетчбек здатний прискорюватися з місця до 50 км/год за 2,9 с, а запасу батарей вистачить, щоб проїхати до 500 кілометрів. За допомогою спеціальної швидкої системи підзарядки запас акумуляторів можна поповнити більш ніж наполовину всього за півгодини.

Випуск Cupra el-Born налагодять на підприємстві в німецькому Цвіккау, де його будуть виробляти на одній лінії з Volkswagen ID.3. Європейські продажі моделі почнуться в 2021 році.


Не пропустіть