В Україні на час карантину хочуть скасувати деякі штрафи для автомобілістів

Відповідний законопроект у парламент подали представники кабміну.

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект №3818, згідно з яким автомобілістів хочуть звільнити від сплати деяких штрафів. Але мова йде тільки про ті випадки, коли через коронавірус від водія нічого не залежало. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

Законопроект передбачає, що автомобілісти, які повинні були звернутися в сервісні центри МВС в період з 19 березня по 12 травня, будуть звільнені від адміністративної відповідальності. Поки що це всього лише законопроект, і, щоб стати законом йому потрібно схвалення мінімум 226 депутатів Верховної Ради.

Якщо законопроект №3818 ухвалять, автомобілістів позбавлять від сплати штрафів за такі порушення:

– автомобіль після ввезення в Україну розмитнили, але не встигли здійснити його першу державну реєстрацію протягом 10 днів, як того вимагає чинне законодавство. Якщо автомобіліст не зміг цього зробити через карантин, його звільнять від сплати штрафу;
– власник зробив з автомобілем будь-яку дія (продаж, переобладнання і так далі), яка вимагає внесення змін до реєстраційних документів ;
– автомобіль на іноземній реєстрації, який прибув в Україну на термін більше 30 днів, не встигли зареєструвати;
– водій, який отримав своє перше посвідчення 2 роки тому, не зміг обміняти його на нові “постійні” права з тих же причин.


Не пропустіть