Система автофіксації дала збій – штрафи приходять іншим водіям

Національна поліція фіксує випадки невірної ідентифікації номерів системою автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це йдеться у відповіді департаменту патрульної поліції Нацполіціі на запит Українських Новин.

«Наголошуємо, що випадки некоректної роботи системи, пов’язані з невірною ідентифікацією номерного знака, були зафіксовані, проте, згідно з контролю за порядком здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, а також після розгляду відповідних скарг громадян така постанова про накладення адміністративного стягнення за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, скасовується», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що невірна ідентифікація номерного знака трапляється через те, що деякі порушники використовують номери, зареєстровані за іншими транспортними засобами.

Повідомляється, що окремого обліку щодо помилково винесених штрафів в інформаційно-телекомунікаційній системі «Інформаційний портал Національної поліції України» не передбачено.

Крім того, наголошується, що в разі виявлення використання реєстраційного номерного знака, який зареєстрований за іншими транспортними засобами, поліцією приймаються невідкладні заходи щодо розшуку такого автомобіля і притягнення правопорушника до відповідальності відповідно до вимог законодавства України.


Не пропустіть