Рідкісний Chrysler Ghia 1953 року пустять з молотка (Фото)

На аукціоні Gooding & Company в США продають рідкісне купе Chrysler Ghia 1953 випуску. За машину, яка жодного разу за 70 років не реставрувалася, хочуть виручити 650 тис. доларів.

Виставлений на аукціоні Chrysler Ghia зійшов з конвеєра в 1953 році. Загальний тираж рідкісного купе лімітованої серії склав 16 одиниць авто. До наших днів збереглося всього 8 подібних машин. Унікальності даного екземпляру додає той факт, що купе за свою 67-річну історію жодного разу не реставрувалося. При цьому машина знаходиться в хорошому стані. В силу віку на білосніжному кузові моделі присутні незначні подряпини і відколи, в інтер’єрі є невеликі потертості на червоних шкіряних сидіннях і тріщина на кермі.

За свою майже 70-річну історію Chrysler Ghia був виставлений на продаж в декількох країнах. Спочатку машину купив у Франції американський жокей, після чого перевіз її в США. Наступним власником даного екземпляра стала мешканка Сан-Марино, яка встановила додатковий захист на бампера моделі і решітку радіатора. Останнім господарем ретро-купе в 1979 році став автомобільний колекціонер із США. За його словами, за свою епоху Chrysler Ghia проїхав всього 58 тис. кілометрів.

Під капотом купе розташовується бензиновий 5,4-літровий агрегат V8 потужністю 180 кінських сил. Установка працює в парі з 4-ступінчастою напівавтоматичного КПП. В даний час торги на аукціоні досягли 275 тис. доларів. Але, на думку експертів, реальний цінник унікального купе становить від 550 тис. до 650 тис. доларів. У комплекті з рідкісним авто продавець віддасть оригінальні документи.


Не пропустіть