Mitsubishi припиняє експорт кросоверів в Європу: названо терміни

Компанія Mitsubishi зупиняє постачання своїх позашляховиків в європейські країни з вересня поточного року. Внаслідок цього, найближчим часом з ринку ЄС зникне мінімум три моделі, включаючи Outlander, ASX і Eclipse Cross.

Повідомляється, що подібний крок дасть японському концерну можливість не допрацьовувати свої силові агрегати під нові екологічні норми, що діють в Європі. В результаті цього компанія зможе значно заощадити і спрямувати вивільнені фінансові ресурси на популяризацію своєї продукції на більш перспективних ринках: австралійському, новозеландському, а також в країнах Південно-Східної Азії.

Відзначимо, що таке рішення відповідає новій стратегії розвитку, про яку Renault-Nissan-Mitsubishi докладно розповів в травні 2020-го. Відповідно до неї, учасники альянсу повинні “розділити зони впливу” і сконцентрувати свої сили на тих ринках, де їх продукція користується найбільшим попитом і популярна.

До речі, і з точки зору створення новинок концерни будуть ділитися за аналогічним принципом. Тобто в кожному регіоні у альянсу буде свій “лідируючий автомобіль”, що належить одному з трьох брендів.


Не пропустіть