В Україні планують різко знизити смертність на дорогах

Протягом наступних трьох років Державне агентство інфраструктурних проектів України (Укрінфрапроект) планує знизити смертність і аварійність на дорогах мінімум на 30%. Для цього будуть реалізовані державні програми у сфері дорожньої безпеки.

Про це в інтерв’ю УНН розповів голова “Укрінфрапроекту” Кирило Хом’яков.

“Пріоритет №1 для мене — це зниження смертності та аварійності, завдяки реалізації Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. По безпеці дорожнього руху за наступні три роки ми плануємо знизити смертність і аварійність на дорогах мінімум на 30%”, — наголосив він.

Хом’яков розповів про здійснені за останній рік у цьому напрямку досягнення “Укрінфрапроекту”.

“Із передбачених на 2020 рік 3,1 млрд грн ми вже оголосили закупівель на 87%. При тому, що у 2018 році було реалізовано 0%, у 2019 — 30%, тобто фактично для підвищення безпеки нічого не було зроблено. Що зроблено зараз? З 1 червня запрацювала автоматична фіксація порушень ПДР: придбано Центр автоматизованої обробки даних, програмне забезпечення для фіксації порушень, автоматизовані робочі місця для інспекторів та встановлено 30 комплексів автоматичної фіксації. Ще 220 комплексів автофіксації будуть встановлені до кінця року. Також до кінця цього року будуть запущені проекти трьох нових типів автомобілів для Патрульної поліції, що дасть змогу також фіксувати перевищення швидкості у русі”, — повідомив він.


Не пропустіть