Ринок вживаних авто в Україні чекають зміни: чого чекати автомобілістам

На ринку вживаних авто відбулися деякі зміни.

Про це повідомляє Апостроф, про це з посиланням на експертів інформує видання AUTO-Consulting.

За словами директора компанії АМТС Сергія Таранкова, ціни на закупівлі на ринку старих автомобілів в порівнянні з весною виросли на 30%. Він вважає, що така тенденція пов’язана зі зменшенням кількості пропозицій старих авто. Пов’язано це було з карантином і закриттям пункту прийомів автомобілів з-за кордону.

Навесні на західних аукціонах на добу виставлялося близько 40-45 тисяч автомобілів, а влітку – тільки близько 12 тисяч. Через це ціни закупівлі почали стрімко підніматися вгору.

Говорячи про наш ринок, директор з маркетингу Групи компаній “АІС” Сергій Боровик зазначив, що у валютному еквіваленті вони істотно не змінилися.

З початку року попит почав зростати швидкими темпами і в липні ринок б/у досяг рекордних показників, зазначив Боровик. В основному на нашому ринку більше стало з’являтися “американців” і “корейців”, а також електромобілів.

Зараз же попит значно вище, ніж навесні поточного року, але він все ж трохи менше, ніж в аналогічні місяці минулого року.

Як заявив Таранков, найбільшою популярністю для імпорту з країн ЄС користуються автомобілі 2003-2008 років випуску. За його словами, в Україні почали більше вести Renault/Dacia – їх до третини всіх обсягів.

У свою чергу Боровик вважає, що величезний попит на старі автомобілі однозначно не дозволить цінам на них знижуватися. Активізацію ринку експерти прогнозують ближче до середини жовтня, разом з поставками нових автомобілів.


Не пропустіть