Tesla на автопілоті намагалася втекти від поліції, поки водій спав

У Канаді 20-річного водія Tesla звинуватили в тому, що його електромобіль Tesla Model S перевищив швидкість, поки він спав, повідомило 17 вересня канадське ЗМІ CBC News. Інцидент стався на півдні Канади на шосе в 100 км від Едмонтона.

Машина йшла в автономному режимі. Поки люди спали, система набрала швидкість до 150 км на годину. При цьому на тій ділянці шосе дозволено їздити не швидше 110 км/год. Дана ситуація привернула увагу інших автомобілістів, і вони повідомили в поліцію, що по трасі рухається з сильним перевищенням швидкості автомобіль, на передніх сидіннях якого сплять люди. Поліція влаштувала погоню. Однак, коли поліцейські наздогнали авто і включили сирену, електрокар тільки збільшив швидкість. Поліцейські все-таки змогли наздогнати автомобіль і розбудити водія.

«Ніхто не дивився в лобове скло, щоб стежити за дорогою. Я працюю в правоохоронних органах понад 23 років і більшу частину з них в дорожній поліції, але я втратив дар мови. Ніколи не бачив нічого подібного. Раніше таких технологій не було», – сказав Тернбулл.

Пізніше до звинувачення в перевищенні швидкості додалося звинувачення в небезпечному водінні. Водій постане перед судом у грудні.

Автомобілі Tesla в даний час працюють на автопілоті другого рівня, який вимагає від водія залишатися пильним і готовим діяти, тримаючи руки на кермі, пише BBC.


Не пропустіть