Готують перший електромобіль інтегрований з екосистемою Xiaomi (Фото)

На автосалоні в Пекіні (Beijing Auto Show) 26 вересня представлять перший в світі автомобіль, інтегрований з екосистемою Xiaomi. Новинці – міському міні-автомобілю з електричним приводом Baojun E300 – пророкують повну підтримку приладів «розумного» будинку і голосового помічника XiaoAI, повідомляють китайські ЗМІ.

Випускати електрокар стане китайський автовиробник Baojun і компанія Suning. У машині буде присутнє дистанційне керування і зручний інтерактивний інтерфейс. Також власники Baojun E300, сидячи за кермом, зможуть віддалено підключатися до домашніх пристроїв інтернету речей.

У Baojun E300 встановлений мотор малої потужності – 39 кінських сил, а довжина кузова становить менше 3-х метрів. Електрокар має синхронний двигун з постійними магнітами і літій-залізо-фосфатним акумулятором потужністю 30 кіловат-годин, якого вистачить майже на 305 кілометрів ходу.

Мінімальну версію авто можна буде придбати за 65 800 юанів, що в перерахунку на нашу валюту становить 273 тисячі гривень. При цьому найдорожча версія обійдеться покупцям в 85 800 юанів або 356 тисяч гривень.


Не пропустіть