Незвичайні маршрутки українського виробництва (Відео)

На київських вулицях помічені цікаві яскраво-жовті автобуси, що зовні нагадують збільшені в розмірах машини «Рута», пише autocentre.ua.

На вулицях Києва з недавнього часу працюють незвичайні маршрутки – автобуси сильно нагадують моделі «Рута», випущені на ПАТ «Часівоярські автобуси» (м Часів-Яр). Так і є це теж «Рута», тільки побудована не на шасі «Газелі», а на індійських вузлах і агрегатах марки Ashok Leyland. Новинки можна побачити біля метро «Харківська», автобуси працюють по маршруту Київ – Бориспіль.

Примітно, що на маршруті сьогодні знаходяться відразу дві моделі «Рута 40» і «Рута 41». Зовні вони практично однакові. Головна відмінність, що «сороковий» має двостулкові задні двері, за якої знаходиться гідравлічний підйомник для колясок. Машина, призначена для перевезення однієї людини з обмеженими можливостями в колясці, має 26 сидінь в салоні, а модель «Рута 41» – 28. Загальна пасажиромісткість однакова – 40 + 1 чол.

Довжина автобусів становить 8315 мм, ширина 2380 мм і висота – 2870 мм. Серце машини – 5,7-літровий 6-циліндровий турбодизель AshokLeyland H6E4S123 стандарту Євро 4, що розвиває 167 к. с. Коробка передач – механічна, 5-ступінчаста.

Київська компанія «Інтер Авто-Трейдинг» пропонує «Рута 40» за 810 000 грн., А модель «Рута 41» – за 790 тис. Грн. На автобуси надається гарантія 6 місяців або 20 тис. км.


Не пропустіть