Поліція звернулася до водіїв з попередженням

Водіїв просять подбає про запас палива, зарядити мобільні телефони, взяти в дорогу гарячі напої в термосі, комплект теплого одягу, сірники та інші речі, які можуть знадобиться в сильні морози, пише segodnya.ua.

У зв’язку з погіршенням погодних умов поліція просить водіїв і пішоходів бути уважними на дорогах України.

За інформацією Гідрометцентру, з завтрашнього дня в Україні очікується різке, сильне похолодання, снігопади, на дорогах – ожеледиця. Тому, вирушаючи в дорогу, водіям слід перевірити відповідне укомплектування авто, технічний стан транспортного засобу, подбати про запас палива. Про це повідомляється на сайті Управління безпеки дорожнього руху Нацполіціі.

Правоохоронці зазначають, що через різке зниження температури 6-7 січня водіям слід дотримуватися простих, але дієвих правил.

“Зокрема, не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячих напоях в термосі, запишіть номери телефонів оперативних та аварійних служб. Крім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса і домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти “прикурювання”, скребок для скла та щітка, свічки, сірники та невелика лопата”, – нагадують в поліції.

Водії просять не забувати про уважність та обережність за кермом, а також неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

“Якщо ви побачили, що хтось потрапив у важку ситуацію через негоду, покличте на допомогу відповідні служби. Не будьте байдужими, можливо завтра допомога знадобиться саме вам”, – додали правоохоронці.


Не пропустіть