В Україні задумали ввести нові обмеження на перевезення вантажів

Міністерство інфраструктури України має намір внести зміни в діючі правила дорожнього руху в частині правил з перевезення вантажів. Відповідний проект постанови Кабміну винесено на громадське обговорення на сайті Мінінфраструктури.

Згідно з пропозицією, маса автомобіля з двома-трьома осями і причепом або напівпричепом, кількість осей якого також становить два або три, не повинна перевищувати 40 тонн, пише news.finance.ua.

Так, згідно з проектом, автомобіль з трьома осями з напівпричепом з двома або трьома осями, який перевозить 40-футовий контейнер ISO, максимальна маса якого становить 45 тонн, в рамках мультимодальних перевезень не повинен важити більше 44 тонн. Крім того, на встановлених “Укравтодором” і Національною поліцією маршрутах – допускається вага таких автомобілів до 46 тонн.

При цьому, проект передбачає перевищення допустимих норм лише в тому випадку, якщо транспортний засіб перевозить нероздільний вантаж.

Нагадаємо, згідно з діючими правилами дорожнього руху, маса автомобіля, що перевозить вантажі, не повинна перевищувати 40 тонн, а для контейнеровозів, які здійснюють мультимодальні перевезення – понад 44 тонн. У разі ж перевезення вантажу на встановлених “Укравтодором” і Державтоінспекцією маршрутах, загальна маса транспортного засобу не повинна бути більше 46 тонн.


Не пропустіть