Названі найпопулярніші малолітражки у 2016 році

За підсумками продажів у 2016 році найпопулярнішим сітікаром на планеті став Maruti Alto. Компанія Maruti Suzuki India Limited, яка його виробляє, фактично є дочірнім підрозділом японського автовиробника в Індії, пише avtonovyny.com.ua.

Саме завдяки покупцям в цій країні Alto (на фото вгорі) став світовим бестселером в сегменті малолітражок. Обсяг продажів невеликого хетча склав 256,5 тис. одиниць.

Друге місце зайняв Chevrolet Spark. Американський сітікар розійшовся тиражем у 220,2 тис. автомобілів. Попит на Spark виріс у порівнянні з минулим роком на 10%. Не в останню чергу це сталося завдяки виходу на ринок його нового покоління.

До речі, продажі лідера в сегменті – Maruti Alto – навпаки, просіли на 18%. У “американця” є всі шанси стати найпопулярнішим сітікаром у 2017 році.

На третьому і четвертому місцях розташувалися італійські моделі – Fiat Panda і Fiat 500 відповідно. Результат “Панди” – бестселера авторинку Італії – 187,7 тис. одиниць (+11%). Незабутній “Чінквеченто” трохи відстав – 181,4 тис. авто (-5%).

Замикає першу п’ятірку ще один представник автопрому Індії – Maruti Wagon R (він же Suzuki Wagon R). Як видно, цей кей-кар припав до душі індійським споживачам. Обсяг продажів – 172,5 тис. (+1%).

У ТОП-10 найпопулярніших сітікаров 2016 року також увійшли: Hyundai Grant i10, Volkswagen up!, Diahatsu Tanto, Hyundai i10 і Ford KA.

Варто зазначити, що в Україні з перерахованих моделей офіційно продаються лише дві – Fiat 500 і Hyundai i10.


Не пропустіть