В Осло вирішили заборонити дизельні машини

З 17 січня на території центральної частини столиці Норвегії буде введена заборона на пересування дизельних автомобілів, пише auto.mail.ru.

За рішенням міської ради, заборона на пересування дизельних автомобілів в центрі Осло буде діяти щодня з 6:00 до 22:00, пише Financial Times. Своє рішення влада обґрунтувала високим рівнем забруднення, через що страждають астмою або іншими респіраторними захворюваннями городяни змушені обмежувати перебування на вулиці.

У міській раді відзначили, що заборона буде скасована відразу ж, як тільки екологічна обстановка покращиться. До цього часу виключення буде зроблено лише для вантажних автомобілів, оснащених сучасними двигунами, машин швидкої допомоги, а також для дипломатичних автомобілів.

Відзначимо, що раніше Норвегія лобіювала використання дизельних двигунів як альтернативу бензиновим моторам, оскільки при згорянні дизельного палива в атмсоферу надходить менше вуглекислого газу. Однак позиція країн ЄС почала змінюватися незабаром після скандалу, що вибухнув навколо концерну Volkswagen.

На тлі дизельгейта відразу кілька держав заявили про посилення підходу до дизельних автомобілів. Наприклад, в грудні Париж, Мадрид, Афіни і Мехіко пообіцяли заборонити дизельні автомобілі до 2025 року. Одночасно було вирішено надати певні пільги електромобілям, гібридним і водневим транспортним засобам.


Не пропустіть