Українці різко пересідають на електромобілі

Ринок нових і б/у електрокарів виріс на 155% і 550% відповідно, пише businessua.com.

Рік тому в Україні відмінили ввізне мито на електромобілі. Населення відразу ж збільшило попит на зелені авто: за новими електрокарам – майже на 155%, по б/у – більше, ніж на 550%. Поштучно відповідно це, за підсумками 2016 року, – 290 шт. і 1144 шт.

Серед нових (і умовно нових – до 2-х років) електромобілів левова частка продажів у Nissan Leaf – 168 авто (з 290). На другому місці за популярністю у нас Tesla Model S – 28 авто. на третьому – BMW i3 – 24 авто. А відразу за нею – електричний Mercedes-Benz B-Класу – 23 авто.

Серед інших електричних лідерів продажів – Tesla Model X, Volkswagen Golf і китайські Bio.

У продажах старих електромобілів Nissan Leaf – беззаперечний лідер – 981 проданий електромобіль (86% ринку). Слідом за ним, з великим відривом, електричний Ford Focus – 60 штук. А також – Tesla Model S – 29 авто.

У десятці лідерів продажів серед б/у автомобілів BMW i3 і Mercedes-Benz B-Класу – по 14 авто. А також smart fortwoo і Renault Kangoo – 12 і 10 авто відповідно.

Треба констатувати, що хоча, після скасування мит, продажі електромобілів в Україні щодо серйозно виросли, можна припустити, що не тільки ціна грає ключову роль в їх поки невисокій популярністі. На неї впливає і кількість зарядних станцій, і довжина пробігу від однієї зарядки, і час експлуатації дорогих акумуляторних батарей. Крім того, Рада має намір скасувати ще й ПДВ при покупці електромобілів, що, в свою чергу, зробить покупку електромобіля ще привабливішою.


Не пропустіть