Відтепер заборонять залишати машини з включеним двигуном

Влада Лондона заборонять залишати автомобілі з працюючим двигуном в центрі міста. З 4 лютого 2017 роки за це буде введений штраф в розмірі 80 фунтів стерлінгів (92 євро), пише avtoblog.ua.

Спеціальні групи «повітряних маршалів» записуватимуть реєстраційні знаки припаркованих автомобілів, двигуни яких працюють більше однієї хвилини. Заборона торкнеться власників легковиків, венів і автобусів. Штраф може бути накладено після трьох письмових попереджень, при цьому в разі його оплати протягом 14 днів сума зменшиться наполовину.

Через підвищений рівень забруднення повітря в 2017 році була введена заборона на в’їзд дизельних машин в центр Осло. У кінця 2016 аналогічне обмеження ввели в Мадриді, проте у випадку з іспанської столицею влада заборонила пересування майже половини автомобілів.

Як зазначила член кабінету міністрів Вестмінстера Хезер Ектон двигуни, що працюють даремно негативно позначаються на екологічній обстановці в місті. Разом з тим вона закликала водіїв бути більш уважними в питаннях впливу на навколишнє середовище і власне здоров’я.

В рамках боротьби за чистоту повітря в Лондоні влади міста раніше підготували новий список екологічних вимог до таксі. Зокрема, з 2018 року до роботи допускатимуться тільки електрифіковані машини з можливістю пересування виключно на електротязі.


Не пропустіть