В Україну приїде американський автомобіль року

У цьому році на українському ринку з’явиться електромобіль Chevrolet Bolt,переможець конкурсу “Північноамериканський легковий автомобіль, позашляховик і утилітарна машина року”, пише biz.nv.ua

Про це НВ повідомили в прес-службі компанії Дженерал Авто Груп (Корпорація УкрАВТО), офіційному дістрбьюторе автомобілів Chevrolet.

Рішення про постачання електромобілів буде прийнято в другому кварталі поточного року. “У разі позитивної відповіді ми зможемо почати офіційні продажі вже в кінці 2017 – початку 2018 року”, – пояснили повідомили в компанії.

Поки ця модель не поставляється в Україну. Обсяг виробництва обмежений, і виробник прагне в першу чергу продавати Bolt в країнах з розвиненою інфраструктурою. Там, де є мережі зарядних станцій і програми стимулювання покупки електромобілів. Але після того, як попит буде задоволений ця марка з’явиться і в Україні.

Субкомпактний електрохетчбек Chevrolet Bolt був представлений на виставці споживчої електроніки CES 2016. Він комплектується 200-сильним електромотором і літієвими батареями ємністю 60 кіловат-годин. Від 0 до 100 км / год машина прискорюється приблизно за 7 секунд, а його максимальна швидкість досягає 146 км / ч.

Запас ходу електромобіля складає 320 км. За пару годин його можна зарядити на 80 км шляху. Однак, якщо купити систему швидкої підзарядки, то з нею можна за півгодини зарядити на 145 км. Вартість цієї моделі в США починається від $ 37,5 тис.

Варто зазначити, що у Bolt є також двійник Opel Ampera-e, який поставляється на європейський ринок.

Нагадаємо, в минулому році в Україні було зареєстровано 2,6 тис. Автомобілів, в чотири рази більше, ніж роком раніше


Не пропустіть