Поліція отримала нові повноваження щодо перевірки страхових полісів

В Україні нарешті можуть раз і назавжди ліквідувати торгівлю фіктивними полісами ОСАЦВ і страховками від компаній-банкрутів, пише automotoclub.info.

На зустрічі в МВС України з представниками Моторного Транспортного страхового Бюро (МТСБУ) досягнута принципова домовленість, що патрульні зможуть прямо з планшета швидко і ефективно проводити перевірку страхового поліса.

Таким чином, легко можна виявляти підробки або з’ясовувати, чи водій взагалі має поліс. Про це йшлося під час зустрічі представників МВС, керівників Нацполіції і прикордонників з представниками Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Як зазначив заступник Голови Нацполиції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, ряд страхових компаній, які надають свої послуги без ліцензії, користуються не завжди ідеальною роботою служб контролю видають незаконні страхові поліси.

Він дав завдання підлеглим найближчим часом організувати зустрічі за участю фахівців і юристів. На цих зустрічах необхідно переглянути нормативну базу та технічні можливості для налаштування швидкого доступу поліцейських до баз даних страхових компаній.

Обговорювали і впровадження в Україні електронного поліса ОСЦПВ, який зніме багато питань.


Не пропустіть