Названо країни, де найдешевший бензин: Україна серед лідерів

Експерти аналітичного агентства РІА Рейтинг склали рейтинг країн Європи відповідно до вартості бензину на АЗС.
За результатами дослідження, перше місце відійшло Казахстану (третина території якого географічно належить до Європи): там за літр 95-го просять близько 42 євроценти, повідомляє auto.ria.

На середню місячну зарплату житель Казахстану може купити 862,3 літра бензину. На другому місці, з вартістю бензину в 58 євроцентів, розмістилася Білорусь. А замикає трійку країн з найдешевшим паливом РФ, де за літр 95-го просять близько 61 євроцента.

Незважаючи на стабільне зростання цін на бензини, які за рік подорожчали майже на 22 відсотки, Україні вдалося втриматися на верхніх позиціях рейтингу і стати четвертою країною в Європі по дешевизні автомобільного палива. Згідно з дослідженням, на українських заправках просять в середньому 82 євроцентів за літр «дев’яносто п’ятого». На середню місячну зарплату українець може купити близько 185,8 літрів АІ-95.

В цей же час, державою з найдорожчим бензином залишаються Нідерланди. Літр 95-го в цій країні продається за 1,57 євро, що приблизно в два рази дорожче вартості аналогічного палива в Україні. Втім, за середню зарплату рядовий голландець може придбати близько 1 837 літрів «дев’яносто п’ятого», що майже в десять разів більше, ніж може дозволити собі середньостатистичний житель України.


Не пропустіть