Ціни на автогаз різко підскочать

Імпортери скаржаться на Мінекономрозвитку, яке зробило правила ввезення більш жорсткими та заборонило деяким трейдерам ввезення даного виду палива з середини березня, пише segodnya.ua.

Загроза для автомобілістів – ціни на скраплений газ в Україні можуть істотно зрости.

Імпортери пояснюють, що зараз на кордоні заблоковані 160 вагонів-цистерн. Як повідомляється, цистерни зі зрідженим газом зупинені для перевірки на справність і ймовірне замінування.

Скаржаться імпортери в основному на Мінекономрозвитку, яке заборонило 16 українським трейдерам завозити в Україну скраплений газ з середини березня.

Учасники ринку, в разі нерозв’язання проблеми, віщують подорожчання газового палива на автозаправках і втрати для економіки.
“Мінімальна ціна – це 13-14 грн. В окремих регіонах можливо навіть до 17 грн”, – розповів виконавчий директор Української асоціації зрідженого газу Олег Широков.

“Другий фактор – це недоотримання надходжень до бюджету. Від 30 до 40 млн грн на даний момент, ну а цифра, природно, зростає щодня”, – в свою чергу, прокоментував ситуацію президент асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Дмитро Кулик.

Нагадаємо, директор ТОВ “Консалтингова група А-95” Сергій Куюн відзначав, що ціни на скраплений газ, зростаюча популярність якого зумовлена низькою ціною в порівнянні з бензином, в січні знизилися на 50 коп за літр через надлишок ресурсу на ринку.
У лютому вартість LPG почала підростати, проте привабливість цього палива буде зберігатися в зв’язку з меншим підвищенням в Податковому кодексі акцизного збору в порівнянні з бензином – на 21 євро проти 42 євро на 1 тис. літрів.


Не пропустіть