Знизити аварійність на 30%: Українським водіям готують нові норми і правила

Україна – одна з країн Європи, в яких рівень смертності і травматизму в ДТП, м’яко кажучи, шокують. Щодня на дорогах гинуть люди, в основному працездатного віку, пише autocentre.ua.

Зниження рівня смертності і травм в ДТП в Україні на 30% протягом 3-х років передбачає нова Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

Проект підготовлений з ініціативи народного депутата Ігоря Діденка і незабаром буде передана на розгляд до Кабміну.
Так згідно з документом, з 2018 року на безпеку дорожнього руху будуть виділяти 5% коштів з новоствореного Дорожнього фонду.

У той же час, механізм, завдяки якому громадськість контролюватиме ефективність виділених коштів, – поки не ясний.
Сам же Діденко раніше заявляв, що: «Єдиним контрольним елементом якості роботи держави в рамках виконання політики підвищення безпеки дорожнього руху повинна стати громадськість.»

«Нічого вже вигадувати не потрібно. Все придумано, потрібно тільки координувати. Потрібно мати чітку статистику. Вона на сьогодні роздрібнена, немає баз даних. Потрібно створювати інформаційне поле, правове поле», – додав він.
Нагадаємо, що депутати Верховної Ради розглядають можливість введення кримінальної відповідальності за водіння автомобіля в нетверезому вигляді.


Не пропустіть